Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το νέο Μεσολόγγι!

Αγαπητοί μας φίλοι... μεγάλο κακό βρήκε τον Ιερό μας Τόπο! Το άγιο Μεσολόγγι!
Με το πρόγραμμα "Καλλικράτης" η κυβέρνηση προσπαθεί με λύσσα να συρρικνώσει τον τεράστιο δήμο μας. Αγνοούν ότι η πόλη μας είναι το κέντρο του σύμπαντος και συνεπώς ο νέος δήμος πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις γύρω περιοχές, είτε το θέλουν, είτε όχι! Δεν μας ενδιαφέρει αν οι κάτοικοι της Μακρυνείας δεν θέλουν να έρθουν στο δήμο μας, μόνο ο δικός μας ιερός λόγος μετράει. Το ιδίο ισχύει και για όλους τους παλιούς δήμους της ευρύτερης περιοχής... όλοι στο Μεσολόγγι!!
Φυσικά δεν μένουμε μόνο στα λόγια. Παρουσιάζουμε εδώ στο blog μας, την πρότασή μας για τα νέα όρια που θα πρέπει να έχει ο διευρυνμένος μας δήμος.


Αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστο γιατι το imbrahoar (βραχώρι , όπως λέγοταν στα τούρκικα μέχρι το 1832 )γέμισε με γίδια , πρόβατα και αγράμματους κατσικοκλέφτες .

fanis panagiotopoulos είπε...

Φτηνά τη γλίτωσαν οι Πατρινοί και οι Αρτινοί!...

Fataoulas είπε...

Σε μελλοντική φάση η Πάτρα και η Κεφαλονιά είναι ευπρόσδεκτοι αν θέλουν κι αυτοί να ενσωματωθούν στον Ιερό μας Τόπο!

Ανώνυμος είπε...

" Hannibal Vrahoritas ad portas "

Οπαδός του όγκου και του μεγέθους, με στιβαρά μπράτσα από τα αλλεπάλληλα σκαλίσματα με την τσάπα, ελληνοπρεπής και εύμορφος με μουστάκα τσιγκελωτήν και προβιά τυλιγμένος, στέκεται αγέρωχος ο Αννίβας ο Βραχωρίτης, αναμένοντας το πρόσταγμα εφόρμησης προς την θάλασσα. Πολύ καιρό ευρισκόμενος στης ραχούλας τα θυμάρια έδωσε το είναι του στην προετοιμασία αυτής της στιγμής. Από τον παππού του άκουγε ιστορίες για τους δόλιους ψαρόμυαλους που φωλιάζουν στα λημέρια της λιμνοθάλασσας, στον βούλκο λάμνοντας αγκαλιά με θύμησες από ένδοξα χρόνια εξοδίτικα, κρατώντας ερμητικά κλεισμένη στης Αμπολιάς τα βάθη την πανέμορφη κόρη του Δόγη Cantoni, την χρυσομαλλούσα Δόνα Capitala. Μεγαλώνοντας, πολλές φορές στα μοναχικά του βράδια στην καλύβα του στα Καραπανέικα, αναμοχλεύοντας τα κούτσουρα στο τζάκι, έπλαθε ιστορίες αρπαγής της όμορφης κόρης και ριγούσε και μόνο στην σκέψη ότι θα έσφιγγε στην αγριοπρεπή αγκαλιά του αυτό το ξεχωριστό αμάλγαμα κάλλους και φινέτσας. Και να τώρα, έχει φτάσει αυτή η στιγμή που τόσα χρόνια περίμενε, η στιγμή που για χάρη της προετοιμαζόταν, σκληρά γυμναζόμενος κάνοντας μονόζυγο στα λιόδεντρα και παραβγαίνοντας στο τρέξιμο τους ταύρους στο βοιδολίβαδο. Αναμένοντας το σάλπισμα της εφόρμησης, πάνω στη κορφή στα Κλεισορρέματα, άπλωσε το βλέμμα του στην πεδιάδα ακουμπώντας μέχρι τη Μακρυνεία και το Ζυγό και αγαλλίασε. Σε λίγο όλα αυτά θα είναι δικά του, νάναι καλά τα δύο γενναία τέκνα της Βραχωρίτικης γής, οι δυο λεβεντονιοί που έστησαν προμαχώνες νίκης στα καπνοχώραφα, ο βλοσυρός μουστακαλής Λεβέντιος Σώκος και ο κολοσσός κολαούζος Ναssako Moraiti. Ατρόμητοι αγωνιστές, ποτέ τους δεν λύγισαν μήτε λιποψύχησαν τρώγοντας τσιπούρες, αλλά τίμησαν τα άγια χώματα δημιουργώντας τις βάσεις για τη επερχόμενη πύρρεια νίκη. Ορκισμένος υποστηρικτής του δόγματος FOULAM, ο Αννίβας δεν περίμενε πολύ, καθώς ήχησε εκκωφαντικά ο κοχλίας της εφόρμησης και εν μέσω αλλαλαγμών ρίχτηκαν οι βραχογενίτσαροι στον κάμπο διψασμένοι για αυγοτάραχο και χέλι. Ωιμέ δόλιο Μεσολόγγι, αυτή την φορά ο Αννίβας ο Βραχωρίτης βρίσκεται προ της Πύλης, έρχεται με άγριες διαθέσεις και τίποτε δεν μαρτυρά ότι η Δόνα Capitala θα γλυτώσει την διακόρευση.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ ...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΟΛΟΙ ( ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ), ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ :

ΟΤΑΝ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ , ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;
ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ....
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Ανώνυμος είπε...

http://sites.google.com/site/agrinioculture/Home/stomesolonginamenxanapatestepoteeisteachrestoi

Fataoulas είπε...

Φίλε 10:28, το καταπληκτικό σου κείμενο, αυτή η τόσο ποιητική κατάθεση ψυχής μας συγκίνησε βαθύτατα... ένα ρίγος μας διαπερνά όλους εμάς τους γνήσιους Μεσολογγίτες...

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΡ ΚΝΟΥΠ ΤΙΙ(Το Τ.Ε.Ι στα μεσσολογγίτικα)

Ο δήμους Παρισίων και Βιέννης να προσαρτηθεί ΤΩΡΑ ΣΤΟΥ ΜΣΟΥΛΛΟΥΓΓΑΚ.

ΖΗΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΣΟΥΛΟΓΓΙ


ΑΡΤΕΜΗ ΨΑΡΟΒΛΑΧΑΚΙ

ΕΜΕΙΝΕΣ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγες μέρες έγραψα ένα επικριτικό σχόλιο στο blog "Ιερά Πόλις" για τις αηδίες τύπου "Hannibal Vrahoritas ad portas" που δημοσιεύει. Μπαίνοντας και στο δικό σας blog είμαι υποχρεωμένος να κάνω τη διαπίστωση ότι η ανοησία (ευτυχώς ή δυστυχώς) δεν αποτελεί πλεονέκτημα ενός μόνο τόπου. Και καλά οι Μεσολογγίτες: Αλαφροϊσκιωτοι κομιστές μεγάλων ονομάτων και αδύναμοι απόγονοι ευκλεών προγόνων συνθλιβονται καθημερινά από το βάρος της κληρονομιάς, καθώς βλέπουν την "Ιερά Πόλη" να βαδίζει προς την (αναπόφευκτη) παρακμή και την αφάνεια. Επόμενο είναι όλοι να τους φταίνε, ειδικά όσες πόλεις αναπτύσσονται χωρίς να απαιτούν ειδική μεταχείριση λόγω προγόνων. Εσείς όμως οι Αγρινιώτες τι ζόρι τραβάτε με αυτούς; Βρέστε τουλάχιστον κάποιο σοβαρό λόγο να αισθάνεστε υπερήφανοι για τον τόπο σας (και υπάρχουν αρκετοί, σας βεβαιώνω) και αφήστε τα αυτά. Ποιός σοβαρός άνθρωπος στο Αγρίνιο συμμετέχει σε αυτή τη τη χολερική αντιπαράθεση;

Ανώνυμος είπε...

fataoyla to keimeno poy soy valane einai apo to iera polis kai deiknyei oti i poli mas exei xioymor kai eystrofia se antithsei me sas poy to xioymor sas einai vlakodes kai gidofernei..lypamai vre paidakia alla den elaxe i poli sas na exei poiotita kai i kathimerini synanastrofi me zontana den sas apedose oxyderkeia.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια γιατι εχετε παρατησει το blog σας??Τα αρθρα ηταν απιστευτα!Σας παρακαλω να συνεχισετε,ή για την ακριβεια να ξαναρχισετε να γραφετε αρθρα...!

Fataoulas είπε...

Φίλε 10:44 μην ανησυχείς είμαστε ΕΔΩ και δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για την Ιερή μας Πόλη! Απλά τα θέματά μας θέλουμε να έχουν πραγματική ουσία και ποιότητα και δεν κυνηγάμε την ποσότητα! Προσεχώς θα αναφερθούμε με άρθρο μας και στις αρνητικές εξελίξεις γύρω από το εφετείο.

Comte de Mesologue είπε...

Φαταούλα περιμένουμε πως και πως για νεα ανάρτηση. Μη μας απογοητευσετε!