Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Θέλουμε ΚΑΙ πανεπιστήμιο

Ως γνωστόν, η Ιερά Πόλη είναι εδώ και πολλά χρόνια η έδρα του Ιερού ΤΕΙ Μεσολογγίου και η μεγαλύτερη φοιτητούπολη της Ελλάδος (ποσοστό φοιτητών σε σχέση με τον πληθυσμό). Όμως παρά το γεγονός ότι είμαστε "number one", δεν είμαστε ικανοποιημένοι! Θέλουμε και άλλες σχολές! Έτσι λοιπόν, διεκδικούμε το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Αγρινίου. Παρά το ότι υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές στο Αγρίνιο από το 1985 και είναι η μόνη μεγάλη πόλη της χώρας χωρίς δικό της ΑΕΙ ή ΤΕΙ, εμείς θα καταφέρουμε να αρπάξουμε την έδρα του νέου πανεπιστημίου (που θα λέγεται "Δυτικής Ελλάδος" γενικά και όχι "Αγρινίου") και να φτιάξουμε κι άλλες σχολές στην Ιερά Πόλη, πολλές σχολές, πάρα πολλές σχολές!!! Γιατί μας αξίζει! Γιατί στις φλέβες μας ρέει το αίμα του Λόδρου Μπάιρον, άρα πρέπει να έχουμε και ΤΕΙ και ΑΕΙ! Και όταν πετύχουμε αυτό τον μεγάλο στόχο, σειρά θα πάρει το πανεπιστήμιο Πατρών για να μεταφερθεί κι αυτό στην Ιερά Πόλη.
Εμείς, η ομάδα του "ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" ευχαριστούμε και λατρεύουμε τον μέγιστο ευεργέτη μας υπουργό παιδείας που μίλησε για πιθανή μεταφορά του πανεπιστημίου Αγρινίου στο Μεσολόγγι! Είναι σαν ένας γνήσιος απόγονος των αγωνιστών του 1821 κι αυτός.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στο Μεσολογγι ΑΕΙ κ ΤΕΙ. Ουτε καν στο δρόμο Μεσολογγιου Αιτωλικού. Για να μην έχει καμμια αναπτυξη το Αιτωλικό που ειναι μια απλή κωμόπολη ουε λόγος να γίνεται για ιερή.

Ανώνυμος είπε...

παρεπιπτόντως, η δεύτερη πιο παλιά πόλη του νομού μετά την ναυπακτο-ιδρυση 12ος αιώνας-με ίση σχεδόν ιστορία με το μεσολόγγι!!!